czwartek, 1 marca 2018

Chrupiące grzanki z awokado i śledziem

Chrupiące grzanki z awokado i śledziem



Składniki :

  • 1/2 ulubionego chleba pełnoziarnistego,
  • 1 dojrzałe awokado,
  • sól,
  • pieprz,
  • 2 łyżeczki soku z cytryny,
  • 200g Filetów śledziowych z olejem Seko - Beczka Śledzi,
  • 2 ugotowane jajka,
  • 4-5 ogórków konserwowych,
  • 1 czerwona cebula,
  • świeży koperek.
Przygotowanie :

 Chleb pokrój na kromki. Rozgrzej patelnię i podpiecz chleb z każdej strony. Awokado obierz. Przełóż do miseczki. Wsyp sól i pieprz oraz wlej sok z cytryny. Połącz dokładnie składniki. Jajko, cebulę i ogórki pokrój na plasterki. Filety śledziowe pokrój w mniejsze kawałki. Grzanki posmaruj pastą z awokado. Na górze ułóż jajko, ogórek, kawałki śledzia oraz cebulę. Całość posyp świeżym koperkiem. 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Print